UdgiverCateater, LLC
PlatformAndroid, iOS
Aldersgruppe6+
PrisGratis prøveversion. 45 kr. for Pro version.

Stop Motion går i sin enkelthed ud på at lave små film, som man optager et billede ad gangen. Det er en teknik, der bl.a. bruges til animationsfilm som Postmand Per, Coraline, F for Får og Pingu.

Med Stop Motion Studio appen kan børnene lave deres egne små film, hvor de selv kan vælge om hovedpersonerne skal være lego figurer, playmobil, modellervoksfigurer, tændstiksmænd eller hvad de ellers kan finde på. De sætter selv scenen, tager et billede, flytter figurerne, tager et billede mere etc. Appen sætter billederne sammen til en animationsfilm, som man kan se løbende og dermed holde øje med, om resultatet er, som man ønsker.

Layoutet i appen er enkelt og overskueligt. Det er nemt at slette billeder, der er kommet en hånd eller andet med på. Den findes i en gratis version, så man kan prøve den af. Men hvis man eksempelvis vil lave lyd til sin film, kræver det den købte version. 

Hvis børnene bliver fanget af at lave film, har appen utrolig lang levetid med uudtømmelige muligheder. Den kræver et nogenlunde solidt setup (hvis man har en holder til iPaden er det en kæmpe fordel). Den kræver også tålmodighed, og at der ikke er en lillebror/søster, der vælter hele sættet, hvis det skal stå natten over. Den egner sig altså ikke så godt til ulvetimen, men bedre til et sjovt indendørs weekendprojekt, hvor man som forælder sagtens kan lege med.