UdgiverDanmarks Radio (DR)
PlatformiOS (appen er pt. ikke tilgængelig på Google)
Aldersgruppe4+
PrisGratis 

Ramasjang indeholder spil, sange og film fra Ramasjang universet med en masse genkendelige figurer for de fleste børn.

Særligt TV delen er en uudtømmelig kilde til underholdning. Denne del af appen er fantastisk og er i sidste ende DR TV i Ramasjang klæder. Derfor fokuserer denne anmeldelse primært på spildelen.

Spildelen, som er unik for Ramasjang appen, byder på en masse små spil. Enkelte spil er vellykkede og underholdende, mens andre fremstår kedelige og trivielle. Desværre mest det sidste.

Tager man de sjove og genkendelige elementer ud af spillene, er der ofte ikke meget substans tilbage. Skæg med bogstaver er hverken sjovt eller lærerigt. Fuglekigger bliver meget omstændigt for børnene at komme igang med. MGP forsøger at kopiere guitarhero formatet (hvis man kender det), men spillet virker ufærdigt. Som resultat zapper børnene meget rundt i appen og vender ofte tilbage til TV-delen eller vælger at spille andre spil. 

Man gør løbende meget for at opdatere appen både med indhold og forbedringer. Hjemme hos os har vi brugt appen i mange år, og den har voldt en række tekniske problemer. Sommetider har den ikke virket med ny version af iOS (forventeligt), men den fryser ofte, går ikke altid selv i hvile og dræner dermed batteriet.

I fremtiden håber jeg, at spildelen vil kunne leve op til TV-delen. DR har for nyligt vist langt bedre takter, når det kommer til spil med Naturspillet, der også er anmeldt her på siden.