UdgiverDanske Bank
PlatformiOS, Android og Web
Aldersgruppe6+
PrisGratis

I Pengeby er der fokus på læring, i form af penge, matematik og bæredygtighed/forurening. Det er mange ting på en gang, men Pengeby formår at skabe en lille by, hvor børnene kommer i berøring med det hele. 

På børnenes færd rundt i byen kan de løse opgaver i syv forskellige minigames: bl.a. fiskesøen, genbrugspladsen og frugtplantagen.

Her præsenteres de for udfordringer med matematik og logik. De belønnes med penge eller varer de kan sælge på markedet. Pengene kan børnene vælge, hvordan de vil bruge. Her skal prioriteres og man vil låse op for varer, der giver flere penge, investeres i grøn energi og mindske forurening, eller bruges på ting til deres eget værelse. 

Pengeby er en fin måde at lære børn noget grundlæggende om pengeøkonomi og spillet lader børnene sætte både viden, varer og penge i spil, hvilket skaber en god og dynamisk oplevelse.

Pengeby er også et glimrende redskab til matematikundervisning i indskolingen (0.-3. klasse), og der findes både en lærermanual og læringsforløb på pengeby.dk