UdgiverBiodome Games
PlatformiOS
Aldersgruppe5 – 8 år
Pris25 kr. for fuld version

Da jeg første gang kastede mig over Matemaslik, tænkte jeg, at det var en genial præmis; at lære børn om matematik vha. slik. For hvilke børn kan ikke lide slik?

Matemaslik præsenterer tal og regnestykker som stykker af slik. Hertil er der delvist fonetisk (tale) understøttelse. Med delvist mener jeg, at appen ikke hjælper, når man vælger et forkert tal eller f.eks. hjælper ved at læse det regnestykke, man lige har lavet højt, som andre apps gør det.

Appen har tre spilmuligheder.

I “talquiz” hører man et tal mellem 1 og 10 og skal finde tallet ‘i bunken’. Når først børnene kan genkende et tal, behøver de, i læringssammenhæng, ikke at få det repeteret 100 vis af gange. Det bliver derfor hurtigt kedeligt og luften går samtidigt hurtigt af lærings- og motivationsballonen hos børnene.

I ‘pak slik’ øvelsen skal slikket pakkes i poser med 10 stykker i hver. Det er en god ide til at introducere 10 talsystemet, men det bliver præsenteret klodset og formålet med øvelsen fremstår uklart både for mig og børnene, desværre. Her kunne man have præsenteret det som en børnefødselsdag, eller lignende, for at give øvelsen et formål.

I “regnestykker” kommer spillet til sin ret gennem visualisering af regnestykker med slikstykker. Det er brugbart for børnenes forståelse, særligt når de skal dele/dividere, som pludselig kan virke som en ret virkelighedsnær øvelse.

Matemaslik bliver dog alt i alt en noget flad fornemmelse. Lidt ligesom, når man lige har tømt sin skål med fredagsslik. 

Hvis du skal introducere dit barn til tal og regning, er Dragonbox Numbers et væsentligt bedre bud. Her foregår legen med tal på barnets præmisser, mens de hjælpes til en dybere forståelse af matematik. Og så har de det væsentligt sjovere undervejs. 

Matemaslik findes til gengæld i en gratis version, så du nemt kan prøve den af.